"Ospitalitate. Tradiție. Mister"
Dacă pașii vă poartă pe aceste meleaguri, vă recomandăm cu drag să vă bucurați de experiența completă pe care o poate oferi zona.
- Atracțiile naturale și antropice, bogăția de resurse naturale, de manifestări tradiționale prezente în aria în care se desfășoară circuitul turistic
- Ospitalitatea caracteristică oamenilor zonei, misticul credinței care sălășluiește în inimile localnicilor și pătrunde sufletul oricărui călător ce calcă pragul mânăstirilor vizitate cu inima deschisă
- O zonă puternic încărcată energetic, în care trupul și mintea se pot detașa de agitația și zbaterea cotidiană și cufundă într-o oază de relaxare și refacere totală
Case memoriale
Dacă aveți timp să vizitați casele memoriale din județul Bacău, muzeele și instituțiile de cultură, cu siguranță vă veți simți puțin mai bogat.
Casa memorială George Bacovia este punctul de început al oricărui itinerar cultural băcăuan. Se află în imediata vecinătate a monumentalei statui a lui Ştefan cel Mare, pe fosta stradă a Liceului, actualmente strada George Bacovia, la nr. 13.
Biserici și mânăstiri
Spiritualitatea românească își are rădăcini puternic ancorate în inimile oamenilor de aici...
Biserica Sfânta Varvara este o biserică impresionantă, atât prin "arhitectura" originală a acesteia, cât şi prin poziționarea ei. Bisericuța, închinată ocrotitoarei minerilor, se află într-o imensă salină - mina de sare "Trotuş" - din oraşul Târgu Ocna.
Pe drumuri de munte
Fie că ești dornic să guști din sălbăticia locurilor, fie că te atrag traseele sigure, amenajate, zona județului Bacău are ceva de oferit pentru orice suflet.
Traseele din munţii Nemira atrag iubitorii de munte datorită peisajelor deosebite şi sălbăticiei locurilor. Mai puţin exploataţi din punct de vedere turistic în comparaţie cu alţi munţi şi cu înălţimi mai modeste (vârful cel mai înalt având 1649 m), munţii Nemira oferă în permanenţă turiştilor surpriza descoperirii unor locuri minunate. Accesul spre traseele din munţii Nemira se poate face din Dărmăneşti (localitatea Sălătruc, în apropiere de Barajul Poiana Uzului), din comuna Dofteana, din Slănic Moldova (din staţiune şi din zona popasului turistic), din comuna Oituz (localitatea Poiana Sărată), din pasul Oituz şi din judeţul Covasna (comunele Lemnia, Breţcu şi Estelnic).
Odihnă și relaxare
Odihnă, tratament și relaxare pentru trup și minte, județul Bacău îți poate oferi oferte de nerefuzat!
Amplasat în centrul staţiunii Slănic Moldova, Sanatoriul Balnear oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, în regim de spitalizare şi ambulatoriu, cu predilecţie pe profilele de patologie respirator şi hepato-digestiv.
Slănic Moldova, „Perla Moldovei”
Târgu Ocna
Arealul turistic Dărmănești
Pachete turistice în zona Moldovei
Dacă vrei să evadezi din cotidian și să îți reîncarci bateriile, poți alege din numeroase variante de sejur. Iată, noi îți sugerăm câteva...
Circuit în inima Moldovei
8 zile, 1365 RON